среда, 29 марта 2017 г.

МОЗ представило перелік оплачуваних державою ліків


В Україні хворі на серцево-судинні захворювання, діабет 2-го типу і астмою мають право на безкоштовні препарати або ж на знижку на деякі найменування. Міністерство охорони здоров'я перерахувало їх для інформування населення.

Новину повідомляє «Преса України».

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило список ліків, які можна отримати безкоштовно або з невеликою доплатою за програмою «Доступні ліки». Як говориться в повідомленні на сайті відомства, ці ліки призначені для людей, у яких діагностовано серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму або діабет 2 типу.

У програмі беруть участь такі ліки:

Серцево-судинні захворювання: Аміодарон (Amiodarone) 
Амлодипін (Amlodipine)
Атенолол (Atenolol)
Верапаміл (Verapamil)
Гідрохлортіазид (Hydrochlorothiazide)
Спіронолактон (Spironolactone)
Фуросемід (Furosemide)
Дигоксин (Digoxin)
Еналаприл (Enalapril)
Ізосорбіду динітрат (Isosorbide dinitrate)
Карведилол (Carvedilol)
Клопідогрел (Clopidogrel)
Метопролол (Metoprolol)
Нітрогліцерин (Glyceryl trinitrate)
Симвастатин (Simvastatin)
Бісопролол (Bisoprolol)

Бронхіальна астма:

Беклометазон (Beclometasone)
Будесонід (Budesonide)
Сальбутамол (Salbutamol)

Діабет II типу:

Метформін (Metformin)
Гліклазид (Gliclazide)

Для того щоб купити ліки, які беруть участь в програмі, потрібно мати виписаний рецепт, в якому повинно бути зазначено непатентовану назву (діюча речовина ліків). Він повинен бути правильно оформлений. Без рецепта ліки за програмою «Доступні ліки» отримати неможливо.

Після отримання рецепта пацієнт може отримати вказану в ньому панацею в аптеці, яка бере участь в програмі (на участь аптеки в програмі буде вказувати спеціальний стікер). При цьому якісь ліки будуть доступні безкоштовно, а за якісь доведеться доплатити - це залежить від ціни на конкретний торгову назву. Якщо ліки не будуть в наявності в цій аптеці, можна буде пошукати в інший – яка теж бере участь в соціальній програмі.

Previous Post
Next Post