среда, 16 августа 2017 г.

Скандал з українськими двигунами: у ситуацію втрутився Порошенко


Президент України Петро Порошенко зробив заяву щодо статті New York Times, в якій українське підприємство запідозрили у постачанні ракетних двигунів КНДР.

Кілька днів тому, нагадаємо, американське видання The New York Times опублікувало матеріал про дослідження, автор якого, посилаючись на американські спецслужби, пов'язує успішність випробувань північнокорейських ракет із можливим використанням двигунів з українського заводу "Південмаш".

Порошенко нагадав, що Україна добровільно позбулась третього за потужністю ядерного потенціалу в світі, тож зараз ми б не дозволили собі поставити під сумнів відданість міжнародним зобов’язанням.

При цьому він додав, що цю інформацію, оприлюднену журналістами, ретельно перевірять.

"Я доручив невідкладно, під головуванням Секретаря РНБО та із залученням Міжвідомчої комісії з політики ВТС та експортного контролю, а також ДП "Південмаш" та КБ "Південне", провести ретельне та всебічне розслідування ситуації та доповісти про результати протягом трьох днів", – заявив Порошенко.

На переконання президента, це доведе надуманість припущень про "український слід" у північнокорейській балістичній історії, а також виявить джерело фейку.

Джерело
Previous Post
Next Post