четверг, 10 августа 2017 г.

За крадіжки затримані п'ять чиновників Міноборони


Також до суду передали справу стосовно двох службовців комерційного підприємства.

Головна військова прокуратура направила обвинувальні акти в суд на п'ятьох діючих і колишніх державних посадовців Міноборони і двох службовців комерційного підприємства. Їх підозрюють у розкраданні держкоштів під час закупівлі касок і бронежилетів у 2014-2015 роках. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.

"П'яти колишнім і чинним керівникам департаменту державних закупівель і постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони України повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) і ч. 2 ст. 425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу України", - повідомили в ГПУ.

У прокуратурі також розповіли, що чиновники підписали кілька договорів з комерційними підприємствами на постачання касок і бронежилетів для української армії за ціною з податком на додану вартість, хоча, згідно із законодавством, на період проведення антитерористичної операції ці товари є вивільненими від ПДВ.

"На підставі підписаних ними платіжних доручень Міністерство оборони протягом 2014-2015 років незаконно сплатило на рахунок підприємства-постачальника заразом 32,6 млн грн у вигляді ПДВ. Окрім того, додатковими угодами до окремих таких договорів була безпідставно збільшена ціна на поставлені каски і бронежилети, що призвело до зайвих витрат міністерства на загальну суму понад 1,5 млн грн", - повідомили в прес-службі.

Також у рамках цього кримінального провадження оголошено про підозру директору і головному бухгалтеру підприємства-постачальника в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах).

Майно підозрюваних арештоване.
Previous Post
Next Post