вторник, 19 сентября 2017 г.

Турчинов розкрив причину скасування Лукашенком візиту до Росії в межах навчань "Захід-2017"

Кількість реально задіяних у російсько-білоруських навчаннях "Захід-2017" сил і військ є набагато більшою від офіційно заявлених. А президент Білорусі Олександр Лукашенко скасував свій візит до Росії через зухвалу поведінку російських військових щодо громадян Білорусі.


Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба РНБО.

"Активна фаза цих навчань проводиться одночасно на шести військових полігонах Російської Федерації і п'яти військових полігонах Республіки Білорусь, що дає можливість приховати реальний масштаб залучення до них військ (сил), який значно перевищує офіційно анонсований", – заявив Турчинов.

Він зазначив, що станом на 19 вересня реальна кількість учасників усіх заходів, які проводилися в межах "Захід-2017", оцінюється в 120 тисяч осіб, більше 10 тисяч одиниць бойової техніки, близько 100 літальних апаратів і близько 40 кораблів/підводних човнів різного класу.

Глава РНБО також заявив, що у фінальній частині навчань планувалося спільне відвідування президентами Росії і Білорусі одного з полігонів на території Росії.

"Однак внаслідок зростання протестних настроїв у Білорусі, пов'язаних з проведенням навчань" Захід-2017 ", через зухвалу поведінку російських військовослужбовців по відношенню до громадян Білорусі президент Лукашенко скасував свою поїздку в Росію і прийняв рішення спостерігати за навчаннями виключно на полігоні в Білорусі", – сказав Турчинов.
Previous Post
Next Post