понедельник, 18 сентября 2017 г.

Голову Верховної Ради застерегли, щоб він не повторив долю… Слова, які жахають

Голова ВРУ, як друга посадова особа в країні після Президента поводиться у такий спосіб, що закони в Україні ухвалюються незаконно, передає Корупція.Інфо


Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» заявив політичний експерт Костянтин Матвієнко.

Нагадаємо, сьогодні голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив, що підрахунок кількості членів парламентської коаліції не належить до його повноважень, і водночас запевнив, що членів коаліції є «достатньо».

Костянтин Матвієнко наголосив, що вести облік членів коаліції – святий обов’язок голови ВРУ.

«У коаліцію депутати входять на індивідуальній основі, ставлячи власний підпис, і цей документ передають голові Верховної Ради. Такий документ голові ВРУ переданий не був. І тут я змушений застерегти пана Парубія долею пана Лавриновича. Пана Лавриновича притягають до кримінальної відповідальності за неспівставно менш вагомі та небезпечні порівняно з тим, що витворяє, даруйте, пан Парубій, грубо порушуючи регламент, «протискуючи» закони, закриваючи очі на кнопкодавство. Тобто, фактично, пан Парубій як друга посадова особа в країні після Президента поводиться у такий спосіб, що закони в Україні ухвалюються незаконно», – заявив Костянтин Матвієнко.

Тому, на його думку, рівень довіри до ВРУ і особисто до спікера українського парламенту близький до статистичної похибки.

Політолог Костянтин Бондаренко наголосив, що у коаліції, згідно із Конституцією, є одна функція – внесення кандидатури прем’єр-міністра на розгляд Президента. Далі її функція – зберегтися і не розпастися, щоб не дати можливості розпустити ВРУ.

«Решта питань у нас вирішуються, в основному, у пошуку ситуативної більшості. Є питання, то відповідно, під питання і формують більшість, а не так, як би мало бути, що коаліція мала би забезпечувати розгляд чи проходження того чи іншого питання», – зазначив політолог.

З його слів, є чимало моментів, які не регулюються законодавчо, що дає поле «для фантазій».
Previous Post
Next Post