пятница, 17 ноября 2017 г.

Пентагон хоче вдатись до нечуваного кроку, щоб втихомирити Кремль

У Міноборони США планують почати будівництво ракет, заборонених з часів Холодної війни.Про це пише авторитетне американське видання Wall Street Journal.
Таким чином США хочуть змусити Москву дотримуватись домовленостей і не будувати свої ракети забороненого класу.

Як пише видання, США готують підґрунтя для створення ракети такого типу, який був заборонений за часів Холодної війни, якщо Росія не відмовиться від власної розробки подібного озброєння.

Поінформовані співрозмовники видання розповіли виданню, що йдеться про можливе відновлення арсеналу ракет середнього радіусу дії наземного базування.

Оскільки Росія постійно порушує умови Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, який був підписаний президентом США Рональдом Рейганом і лідером СРСР Михайлом Горбачовим у 1987 році.

За словами американських чиновників, ціль таких дій США полягає в тому, щоб знову змусити Кремль виконувати свої зобов'язання.

Задум в тому, що ми пошлемо росіянам сигнал про те, яку ціну у військовій площині вони заплатять за порушення договору. Ми готуємося жити в мирі після Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, якщо це той мир, якого хочуть росіяни,
– сказав виданню американський чиновник, який побажав залишитись неназваним.


Previous Post
Next Post