среда, 21 февраля 2018 г.

Це вирок: влада показала, що до гикавки боїться Саакашвілі


Політику заборонили в’їзд в Україну на три роки
Прикордонники заборонили лідеру “Руху нових сил”, екс-президенту Грузії Міхеїлу Саакашвілі в’їзд в Україну на 3 роки — до 13 лютого 2021 року.

Таку інформацію адвокати Саакашвілі отримали у відповідь на запит від першого заступника глави Державної прикордонної служби Василя Серватюк, передає “Интерфакс-Украина”.

За словами адвоката політика Руслана Чорнолуцького, прикордонна служба вважає, що дане рішення повністю відповідає вимогам чинного законодавства України.

У відповіді ДПСУ адвокатам йдеться про те, що 12 лютого було здійснено “реадмісію М.Саакашвілі за стандартною процедурою”, оскільки він незаконно перебував на території України після рішень судів.

Як повідомляв портал “Знай.ua”, Саакашвілі затримали 12 лютого в ресторані грузинської кухні в Києві. Прикордонники пояснили це рішеннями суду. У вересні суд визнав Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону України, в січні відмовив визнати його біженцем. Тобто законних підстав у Саакашвілі перебувати в Україні немає.

Після затримання політика повезли до аеропорту “Бориспіль”. Саакашвілі відлетів до Польщі чартерним рейсом близько 16:00 за київським часом. Там його зустріла одна з польських депутатів.

У МВС України відзначили, що відповідно до вже прийнятих судових рішень М.Саакашвілі знаходився на території України незаконно, а тому з “дотриманням усіх юридичних формальностей був повернутий в країну, звідки прибув, порушуючи вітчизняне законодавство”.

Previous Post
Next Post