вторник, 20 марта 2018 г.

Гривні поставлять пам'ятник


У центрі Києва з'явиться перша скульптура, присвячена національній валюті – гривні.

Її встановлять у травні. Про це в Facebook повідомив український журналіст Андрій Павловський.

"Вчора ми провели благочинний вечір. За останні півтора місяці вже зібрали 100 тисяч гривень! У травні цього року в центрі Києва з'явиться перша скульптура, присвячена національній валюті - гривні", - розповів Андрій Павловський.

Реалізувати проект взялась ініціативна молодь, яка власними силами збирає кошти на встановлення арт-об'єкту з українською грошовою одиницею.

"Гривня, як і герб, і державний прапор, є символом України. Наша скульптура – це, найперше, про віру у власну країну, власні символи і власні можливості. Всі люди, які підтримують проект, бажають економічного зростання нашій країні, щоб ця скульптура стала символом цього росту і місцем натхнення для тих, хто вирішив змінити своє життя на краще. Зміни починаються з кожного з нас і з власного вибору кожного.

Вартість проекту оцінюємо в 300 тисяч гривень.

Голова Печерської адміністрації вже пообіцяв нам місце під цей арт-об'єкт. Шукають творчих скульпторів, які могли би взятися за реалізацію пам'ятника.

Вчора уже зустрілися із заступником міністра освіти та науки Романом Гребою. Міністерство освіти стає офіційним партнером проекту встановлення монументу української національної валюти - гривні - в центрі Києва", - зазначив журналіст.

Єдиний пам'ятник національній валюті можна було побачити в центрі Донецька. Величезна монета стояла прямо біля входу до одного з міських банків.

Весь час "гривня" крутилась, символізуючи нескінчений рух грошей та капіталу. З'явилась вона 2005 року. Але через відомі події на Донбасі 2014-го монету демонтували.
Previous Post
Next Post