воскресенье, 2 декабря 2018 г.

В Україні закрився єдиний завод з утилізації старих батарейок


Тепер всі відпрацьовані батарейки в країні будуть складуватися і чекати вивезення закордон.Джерело

Державне підприємство «Аргентум» закрило лінію з утилізації відпрацьованих батарейок. Інших заводів з утилізації подібного виду небезпечних відходів в країні немає. Іншими словами, ті елементи живлення, які українці, хто хвилюється за екологію, здають в спеціальні пункти збору, переробляти в країні просто нікому.

«Завод «Аргентум» офіційно не займається діяльністю по утилізації старих батарейок, а збирав їх тільки на дослідницькі цілі. У нього немає відповідних промислових потужностей і технологій, щоб це робити системно. Процес був кустарний. Робота йшла неофіційно і несерйозно. У країні є чимало підприємств, що мають ліцензії на утилізацію, але необхідних технологій у них теж немає», - прокоментувала керівник юридичного відділу МБО «Екологія - право - людина» Ольга Мелень-Забрамна.

Заводи по утилізації батарейок є в Євросоюзі, проте для організації їх вивезення, вважають експерти, потрібна держпрограма. Поки що батарейки складують у спеціальних сховищах у великих містах, так як на звичайні сміттєзвалища їх вивозити не можна. Місця вони займають небагато, тому можуть чекати експорту закордон або будівництва заводу в Україні досить довго.
Previous Post
Next Post