суббота, 24 марта 2018 г.

Увага! Ви маєте це знати! Ось, що буде з курсом долара до 30 березня


На сьогоднішній день математично обґрунтованим курсом гривні повинен бути діапазон 27-27,5 грн/$, вважають аналітики Atlant Finance.

Популярне: “Без нього не випустять”: Уже з 1 квітня нові правила виїзду за кордон. Що варто знати

За оцінками експертів, наступного тижня гривня буде в коридорі 26-26,5 грн/$ як на міжбанківському, так і на готівковому ринках.

Тиждень на міжбанківському валютному ринку пройшов досить динамічно, гривня була в рамках прогнозованого діапазону.

У понеділок ситуація на міжбанку виявилася неоднозначною. З самого початку торгів пропозиція незначно перевищувала попит. Але ближче до полудня ситуація повністю змінилася, і вже попит почав перевищувати пропозицію. Експортери почали притримувати валютну виручку в очікуванні зростання котирувань. У результаті цього попит та пропозиція збалансувалися. Нацбанк на міжбанківський валютний ринок у формі аукціону з продажу або купівлі валюти не виходив.

Вівторок став вдалим днем ​​для тих, хто хотів купити валюту дешевше. З самого початку торгів на ринку пропозиція валюти незначно перевищувала попит. Але ближче до полудня великі імпортери поступово збільшили обсяги покупки валюти, чим збалансували ринок. Це призвело до незначного зростання курсу долара на міжбанку. Нацбанк на міжбанківський валютний ринок у форматі аукціону з продажу або купівлі валюти не виходив.

У середу зміцнення позицій гривні продовжилося. Пропозиція валюти перевищувала попит, що і призвело до зміцнення національної валюти. Нацбанк на міжбанківський валютний ринок у форматі аукціону з продажу або купівлі валюти не виходив.

У четвер долар продовжив падати на міжбанку. Основними причинами зміцнення гривні були досить активні продажі валюти експортерами для забезпечення бюджетних розрахунків. Найближчі зміни на міжбанківському ринку відбудуться ближче до кінця місяця, коли будуть проведені операції казначейства з відшкодування ПДВ. Вони у свою чергу призведуть до зростання банківської ліквідності, що і вплине на формування валютного курсу. Нацбанк на міжбанківський валютний ринок у форматі аукціону з продажу або купівлі валюти не виходив.

У п’ятницю долар підріс на міжбанку. Головною причиною цього стало зниження обсягів продажів валюти експортерами на тлі зростання попиту з боку імпортерів. З самого початку торгової сесії попит перевищував пропозицію, а експортери намагалися продати валюту якомога дорожче. НБУ на міжбанківських валютний ринок у форматі аукціону з покупкою або продажем валюти на ринок не виходив.

Previous Post
Next Post