воскресенье, 2 декабря 2018 г.

У Раді внесли зміни до проекту про податки на посилки з-за кордону


Голова податкового комітету парламенту розповіла про зміни у проекті про податки на посилки українців.Джерело


Народні депутати Верховної Ради України внесли зміни до законопроекту, що передбачає збір податку з кожної четвертої зарубіжної посилки для українців у місяць, яка коштує дорожче 100 євро. Зміни передбачають збір податків не з населення, а з поштових операторів.

Про це повідомила голова податкового комітету українського парламенту Ніна Южаніна в ефірі одного з українських телеканалів.

Вона зазначила, що зміни до проекту були внесені завдяки домовленості законодавців з поштовими операторами, які не побажали змінювати свій статус і ставати податковими агентами.

«Поштові оператори запевнили, що після змін поведінка людей також зміниться і, купуючи товари для власних потреб, вони зроблять так, що посилки більше 100 євро коштувати не будуть», - заявила Южаніна.

Проект був змінений таким чином, що тепер податок буде поширюватися лише на ті покупки, які продаються в Україні через посередника - інтернет-магазинами або ритейлерами.

«Закон поширюється тільки на ті партії товарів, які під виглядом посилок здійснюються для продажу магазинами», - додала депутат.

23 листопада Верховна Рада ухвалила закон про зниження порогу безподаткових посилок зі 150 до 100 євро для одного одержувача-фізособи, при цьому скасувавши норму про «три посилки». Документ передбачає стягнення ПДВ з ввезених до України товарів, які коштують понад еквівалент 100 євро, починаючи з 2019 року.
Previous Post
Next Post