воскресенье, 11 декабря 2016 г.

В Україну йде «пірнаючий» циклон: очікуються мокрий сніг і сильний вітер

Найближчими днями на території України очікується похолодання. У понеділок, 12 грудня, українцям потрібно готуватися до мокрого снігу та поривчастого вітру. Таку непогоду принесе циклон з північного заходу Європи.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомила синоптик Наталка Діденко. Новину передає «Преса України».
За її словами, потужна хмарність циклону вже впритул наблизилася до України, а найближчої ночі її центр опиниться над Києвом. Діденко пояснила, що такий тип переміщення повітряних мас синоптики називають «пірнаючим циклоном», оскільки він ніби «пірнає» в Україну з північного заходу Європи.
Згідно з синоптичними картами, вже 12 грудня на території держави відбудеться ускладнення погодних умов. Похолодання наступить переважно на півночі, заході та у центрі країни. Циклон принесе дощі, які перейдуть у мокрий сніг. Очікуються ожеледиця, налипання мокрого снігу та сильні пориви вітру, місцями штормові.
Діденко прогнозує, що спершу похолодання буде незначним, однак у вівторок морози посиляться. А от опади розпочнуться вже сьогодні. 
Нагадаємо, на днях складні погодні умови на території Волинської, Рівненської та Хмельницької областей стали причиною утворення сильної ожеледиці на дорогах. Дощі при мінусовій температурі спричинили масові колапси на окремих ділянках доріг.
Джерело
Previous Post
Next Post