вторник, 17 октября 2017 г.

Ми обов'язково доможемося всіх рішень, які очистять державу назавжди, – Єгор Соболєв

Під час мітингу під стінами Верховної Ради, де активісти вимагають від парламенту "Великої політичної реформи", народний депутат "Об'єднання "Самопоміч" Єгор Соболєв наголосив на необхідності утворення незалежного антикорупційного суду.

"Головні корупціонери цієї держави сидітимуть за ґратами. Це – вибір цивілізований, мирний, європейський, який ми їм пропонуємо. З часів Януковича суд – головна лінія оборони для них. У суді врятувався Насіров, якого відпустили під заставу, хоча навіть посольство Великої Британії підтвердило, що в нього британський паспорт. У суді врятувався Охендовський, якого не відсторонили від роботи, хоча Антикорупційне бюро і Антикорупційна прокуратура звинувачують його у тому, що він брав гроші у "Партії регіонів". У судах рятуються усі інші: Розенблат, Мартиненко, Поляков. Вони знають, що там такі ж люди, як вони – пов’язані корупцією та круговою порукою, які виконують будь-яку їхню вказівку. Саме тому ми запропонували рішення про утворення незалежного антикорупційного суду, який нам мають допомогти підібрати наші партнери із Європейського Союзу та Сполучених Штатів. Щоб це були справжні судді – не такі, як суддя Чаус, який у банках заривав гроші у себе на дачі, а які відправлять за грати і народних депутатів, і міністрів, і керівників держави – всіх, хто думає, що після Євромайдану, під час Війни за Незалежність, він може збагачуватися за рахунок людей так, як це робив Янукович", – зазначив народний депутат.

Окрім того, народний депутат також звернувся і до Президента Порошенка та інших людей на керівних посадах у державі.

Будьте розумнішими за Януковича. Не доводьте суспільство до того, що вас доведеться "викидати", що вам доведеться шукати притулку у ворога України. Не будьте як Вітя – будьте як люди. Не ставайте на шляху суспільства, і це буде добрий внесок в українську державу, який вам зарахується,
– заявив Єгор Соболєв.

Звертаючись до учасників мітингу, Єгор Соболєв зазначив, що ніхто жодного разу в історії не зміг зупинити громадян України, які повстали за свою волю, за свою державу, за свою гідність.

"Я сьогодні бачу тут дуже багато таких громадян. З ними я був на Майдані, вони відстояли нашу незалежність на фронті, вони очищували і будуть очищувати державу в тилу. Я впевнений, що ми з вами обов’язково доможемося всіх рішень, з вимогами щодо яких ми прийшли сьогодні, і всіх рішень, які очистять державу назавжди. Нас ніхто не здатен зупинити. Нас ніхто не здатен залякати. Ми обов’язково переможемо – багато разів казали ці слова на Євромайдані. Я думаю, з ними у нас все вийде і надалі. Разом до перемоги! Слава Україні! І слава її синам і донькам, яких ніколи, ніде, ніхто і ніщо не зупиняло і не зупинить", – наголосив депутат.

Додамо, сьогодні на мітингу під стінами парламенту активісти вимагають "Великої політичної реформи": позбавлення недоторканності народних депутатів, ухвалення нового закону про вибори на пропорційній основі за відкритими списками та утворення незалежного Антикорупційного суду. На підтримку цих вимог до Києва з’їхались активісти та представники "Об’єднання "Самопоміч" зі всієї країни.
Previous Post
Next Post