суббота, 18 ноября 2017 г.

Зміна курсу Кремля: екс-посли США пояснили, чому Трампу варто озброїти Україну

Главі Білого дому Дональду Трампу варто відмовитися від невдалої політики його попередників і схвалити надання Україні летального озброєння.

Вашингтон призначив своїм спецпредставником на Донбасі Курта Волкера, тим самим активізувавши дипломатичні зусилля щодо врегулювання конфлікту на сході України. Але цей крок потрібно підкріпити іншими заходами, такими як санкції, щоб спонукати Кремль змінити свій політичний курс, пишуть для The Washington Times екс-посли США в Україні Стівен Пайфер та Джон Гербст.

Із початком військової агресії Росії на Донбасі у 2014 році США надавали Україні оборонне озброєння нелетального характеру, нагадують автори статті.

Це, як зауважують дипломати, позбавило Пентагон можливості заповнити важливий пробіл в арсеналі української армії – брак переносної протитанкової зброї – на тлі того, як російська армія наповнила Донбас танками та іншою бронетехнікою. Саме це стало вирішальним фактором в успішному наступі російсько-терористичних військ на аеропорт Донецька і Дебальцево, вважають колишні посли.

Однак, "якщо Київ зможе позбавити Москву можливості з легкістю проводити військові операції, це збільшить перспективу того, що Кремль візьме інший курс, який приведе до мирного врегулювання конфлікту", впевнені Пайфер і Гербст.

Previous Post
Next Post