среда, 18 июля 2018 г.

Життя як мед: скільки ви платите за старість Ющенка


Дуже часто колишні глави держав скаржаться на низьку пенсію – приміром, Леоніду Кравчуку було “соромно”, що екс-керівник держави отримує так мало ( приблизно 14 тисяч гривень на місяць). Але, як виявилося, це стосується далеко не всіх. Значно краща ситуація у третього президента України Віктора Ющенка.

Ющенко на пенсії

Цікаву деталь підмітив на своїй сторінці у Facebook український юрист, блогер Михайло Шнайдер. Він звернув увагу на те, що Ющенко зараз може розраховувати на безбідну старість, при чому як свою власну, так і всієї його родини.

“Заслужений Пасічник” і за сумісництвом третій президент України. Правління Віктора Андрійовича запам’яталося: фінансовою кризою, міфічною “Лікарнею майбутнього” і приходом до влади Януковича. А тепер саме найцікавіше. Ющенко єдиний з екс-президентів України отримує довічну грошову допомогу, в розмірі 336 тисяч гривень на рік. 28 тисяч гривень на місяць, з наших з вами кишень йдуть на безбідну старість Віктора Андрійовича. За які заслуги перед Державою, Ющенко удостоївся такої честі, для мене звичайно величезна загадка”, – зазначив він.

Але й це ще не все. Існує питання, відповідь на яке, на думку Шнайдера, може дати тільки чинний президент України: кум “головного пасічника”, певно, в курсі, що останній планує брати участь у майбутніх виборах. Але чим це все обернеться для всієї країни, навіть припустити важко. До слова, з боку Ющенка подібних коментарів поки що не було. Принаймні, офіційно.


Як повідомляв портал “Знай.ua”, третій президент став головою наглядової ради Альпарі Банку. НБУ зареєстрував Альпарі Банк 26 жовтня 2012 року. За даними центробанку, на 1 січня 2018 року єдиним акціонером банку був Бахтарі Хедаятоллах. Він є громадянином України з постійним місцем проживання в Дубаї (ОАЕ). За розміром чистих активів (206,126 млн грн) банк посідав 84-те місце серед 84 банків, що діяли в країні.

Previous Post
Next Post