суббота, 21 января 2017 г.

Лутковська: АТО - не причина не платити пенсії

Проведення АТО на Донбасі не є підставою для припинення виплати пенсій місцевим жителям. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська,



"Ми перестали платити ті соціальні виплати, що не залежать від проведення АТО. Ми перестали платити пенсії абсолютно незаконно, до того ж, такої підстави для припинення виплати пенсії як АТО немає", - сказала Лутковська.

За її словами, українська держава зобов'язана платити пенсії, а якщо немає такого механізму, то це проблеми держави, а не пенсіонерів, які не можуть покинути окупованих територій.

"Я не вірю і з великим сарказмом ставлюся до ідеї, що пенсіонер, який отримує 1,8-1,2 тис. гривень, буде фінансувати тероризм. Як і одинока мати, яка залишилася з дитиною на руках, гроші, які їй призначені як виплати, не віддасть на підтримку терористів", - зазначила Лутковська.

Омбудсмена більше хвилюють закупівлі вугілля з непідконтрольною території: "Це дійсно дуже серйозне питання. А, вибачте, хто закуповує вугілля і хто є "фінансистом"?


Джерело

Previous Post
Next Post