четверг, 5 января 2017 г.

Домашній сироп від проблем з травленням



Завдяки лікувальним властивостям інгредієнтів цей напій позитивно впливає на травлення. Звісно, якщо вас турбують такі проблеми, то для кращого ефекту треба також дотримуватися правильного харчуватися. Існує безліч рецептів сиропів власного виробництва, але в основному ці напої допомагають запобігати застудам, лікувати біль у горлі, кашель чи алергії. А сьогодні ми хочемо розповісти вам, як можна приготувати напій, що сприяє вирішенню проблем з травленням.



У цій статті ви довідаєтеся рецепт простого лікувального сиропу, який допоможе при метеоризмі, здутті живота, печії та різноманітних розладах, пов’язаних із засвоєнням їжі.
Які вам знадобляться інгредієнти?


Для приготування домашнього сиропу потрібно мати такі компоненти:
2 лимони
3 палички цейлонської кориці
5 чайних ложок насіння фенхелю
2,5 чайні ложки листя меліси
2,5 чайні ложки листя м’яти
1 столова ложка змеленої куркуми
1 столова ложка меленого імбиру
1/2 склянки меду
1 літр води
Корисні властивості інгредієнтів


Перед тим, як поділитися власне рецептом лікувального сиропу, хочемо розказати вам про дію його компонентів.
Лимон

Лимони належать до цитрусових, які покращують травлення. Вони підвищують ефективність процесу поглинання жирів і нейтралізують кислоти у шлунку. Ось чому цей продукт чудово справляється з печією і важкістю у шлунку, а ще допомагає з низкою інших проблем з травленням.
Цейлонська кориця

Цейлонська кориця – це спеція, що має безліч корисних властивостей, зокрема вона сприяє секреції шлункового соку, регулює рівень цукру в крові, справляється з метеоризмом та запобігає утворенню виразок, які з’являються від накопичення кислоти.
Фенхель

Хоча ця рослина не є проносним засобом, але вона запобігає закрепам. Фенхель сприяє зниженню рівня газоутворення, відповідно допомагає позбутися неприємного та болісного метеоризму. А завдяки протизапальним властивостям цю культуру вважають хорошим засобом при колітах та гастритах. Ну і зрештою фенхель має чудовий смак.
Меліса

Рослина ефективно лікує психосоматичні проблеми з травленням, тобто розлади, спричинені нервозністю та надмірною емоційністю. А ще меліса допомагає позбутися метеоризму, розладів шлунку і неприємного запаху з роту.
М’ята

Завдяки своїм вітрогонним властивостям, м’ята є дуже ефективним засобом проти здуття живота і метеоризму. Рослина також допомагає розслабити черевні м’язи. А ще рослина чудово бореться із кислотним рефлюксом.
Куркума

Ці прянощі сприяють процесу травлення та хорошій роботі печінки й жовчного міхура. Окрім того, куркума має протизапальну, знеболювальну, антиоксидантну та антиканцерогенну дії. Ось чому так корисно додавати її у свій раціон.
Імбир

Крім відомих всім властивостей, імбир є ще й лікувальним засобом, який сприяє секреції шлункового соку і полегшує процес травлення. А ще він допомагає від нудоти.
Як приготувати цей лікувальний сироп?


Для виготовлення напою слід виконати такі прості кроки:
Налийте 1 літр води у каструлю, додайте туди палички кориці й насіння фенхелю, прокип’ятіть це впродовж 10 хв.
Виключивши плиту, додайте ще мелісу, м’яту, куркуму та імбир.
Залиште суміш настоюватися впродовж 5 хвилин, а після цього процідіть її.
В отриману рідину додайте ще 2 лимони (використовуємо і шкірку, і м’якуш); розмішайте і після цього ще раз процідіть.
Далі знову поставте отриманий настій на плиту, доведіть до кипіння; підсолодіть медом і залиште на маленькому вогні на півгодини.
Готовий сироп остудіть і залийте у банку; зберігати напій потрібно у холодильнику.
Цей лікувальний засіб треба спожити впродовж 2 тижнів.
Коли і як потрібно пити сироп для вирішення проблем із травленням?

З лікувальною метою цей напій потрібно споживати за такою схемою:
1 столову ложку зранку натщесерце;
1 столову ложку за півгодини до обіду (лікувальний засіб можна випити просто так чи розчинити у гарячій воді);
1 столову ложку після прийому їжі;
1 столову ложку за півгодини до вечері (знову-таки, можна випити просто так чи розчинити у гарячій воді);
1 столову ложку після їжі.

Навіть якщо у вас нема проблем із травленням, але після переїдання не завадить допомога із “переробкою” спожитого, то вам також можна пити цей сироп.


Previous Post
Next Post